Ut på tur aldri sur, dette er vårt motto. Uansett hvordan været er, blir nordmenn tvunget ut av huset for å kunne få i seg litt frisk luft. Da jeg gikk i barneskolen måtte klassen min gå på tur i skogen flere ganger i måneden, selv om det var meldt full snøstorm. Da det var skikkelig stygt vær ute, måtte vi kle på oss regntøy og regnstøvler og hvis det var for mye snø pleide vi å ta på oss skiene våre for å kunne gå til skolen. Om vinteren pleier jeg og familien min å gå på ski i fjellet. Det er virkelig spennende og en kjempe fin opplevelse hvis været er bra. Meste parten av nordmenn har en hytte på fjellet, min hytte er 50 kvadrat meter stor og har en lite utedo. Hyttene trenger ikke å være så store, vi syntes det er koseligere å bo sammen tett i tett. Om sommeren bruker vi hytten til å nyte naturen, gå på tur i fjellet og sykle langs fjorden. Vi bruker alltid hjelm og annet sikkerhets utstyr når vi går på en lang sykkeltur. Det er også viktig å ta med seg god mat og drikke, fordi det kan være vanskelig å finne en kiosk eller matvare butikk i nærheten. Jeg pleier vanligvis å ta med meg en kvikklunsj sjokolade, en vannflaske, et eple, noen nøtter og en banan. Dette gir meg nok energi til å sykle 20 kilometer, oppover og nedover veiene langs fjorden. Jeg kan selvsagt ikke glemme mobil telefonen min som alltid er med meg, for å kunne ta vakre bilder av naturen og for å kunne ringe om hjelp hvis jeg trenger det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tags: ,