Banjo- som krydder til enhver musikkstil

14 april 2020
Johanne Hansen
Banjo- som krydder til enhver musikkstil

Når du tenker på instrumentet banjo, hvad tenker du så på? Er det country musikken som kommer fra USA? Er det bluegrass? Eller er det Irsk folkemusikk, spillet på en bar i Dublin? Til tross for en bakgrunn helt tilbake fra slavetiden i USA, til innhopp i forskjellige musikksjangre gjennom 1900 tallet, har banjoen i dag endt opp som et instrument som brukes i nesten alle former for musikk.

Grunnen til dette, er at banjoen finnes i flere forskjellige versjoner, og er derfor anvendelig i flere forskjellige musikksjangere. Det er 4-strengs versjonen, som vanligvis blir brukt til jazz eller irsk folkemusikk. 5 og 6- strengs versjonen blir brukt til alt fra klassisk til bluegrass og i country musikken. Utover dette er det også mandolin varianten og ukulele banjoen. Spesielt ukulele har fått en voksende popularitet, og blir sett på som et spennende krydder, til musikken hos flere nye up and coming artister.

Også en artist som Taylor Swift, som blander country med moderne popmusikk, er også en av dem som har gjort banjoen populær igjen.

Hvis du er en av dem som som synes at banjoen er et utroligt spennendene instrument, så kan du finne en banjo som passer for deg. For å få mest mulig ut av din nye banjo, kan det være en god ide, at du rådfører deg med erfarne musikere. Det finnes klangfyldte og flotte banjoer, enten du er erfaren eller helt nybegynner. 

Hvis du er nybegynner, så er det eneste du skal bruke for å klimpre løs på banjoen, tålmodighet, lyst og kanskje en instruksjons DVD eller to. Det er selvfølgelig også mulig å ta noen timer hos en erfaren musiker. På den måten kan du lære noen grunn akkorder, som gjør at du på nesten ingen tid, kan spille med i et band. 

Hva slags band det er, det betyr ikke så mye, da banjoen passer inn til de fleste sjangrer. 

 

Flere nyheter