Blir det din siste pille?

06 november 2019
Mathias Bjelland
Blir det din siste pille?

Hva du trenger å vite om avrusning

Avrusning er et stadig mer fasjonabelt begrep å bruke. De fleste bruker det for å beskrive sitt midlertidige kosthold som visstnok er designet for å rense kroppene sine for giftstoffene de har samlet opp gjennom årene. Dette er imidlertid en veldig feil oppfatning. Avrusning er noe som gjøres av leveren og ingen andre steder, og vi kan ikke konsumere noe for å fremskynde prosessen. Alt vi kan gjøre er å ikke overbelaste leveren vår med det vi spiser.

Men når det kommer til avrusning av medikamenter, blir ting litt vanskelig. Hvor lang og smertefull avrusning vil være, avhenger av hvor ofte du konsumerte medisiner før du bestemmer deg for å avgifte. Hvis du ikke har vært avhengig av medisiner på lenge eller bare er en tilfeldig bruker, kan du kanskje stole på leveren din for å avgifte kroppen din naturlig og behandle medisinene ut av systemet ditt.

Avrusing er virkelig tøft for personen

For de mer avanserte tilfellene der oppbyggingen representerer en fare for hele kroppen fordi leveren ikke kan behandle giftstoffene i et passende tidsrom, anbefales det at du går og får magen pumpet. Dette vil sikre at giftstoffene blir fjernet fra kroppen din, slik at de ikke lenger kan skade kroppen din og helsen. For det er tross alt skadene på kroppen som er farligst. 

Narkotikaavrusning er et alvorlig problem. For å nå et stadium der avrusing er noe på bordet, ville du ha måttet gjøre mye skade på kroppen din. Dette representerer et veldig alvorlig tilfelle av avhengighet som bør få psykologisk oppmerksomhet umiddelbart. På den måten vil du aldri risikere å nå det stadiet igjen. Men som alltid er forebygging bedre enn kur, og det er grunnen til at avhengighet skal være noe som fanges opp tidlig og forhindres for enhver pris.

Flere nyheter