Dra på bilferie i sommer

13 februar 2023
Johanne Larsen

Det å dra på bilferie kan både være hyggelig og praktisk. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor det er blitt så populært, og hva du bør huske på før du legger ut på reise. 

Har du riktig førerkort? 

Det første man skal sjekke når det kommer til å reise på bilferie, når man skal planlegge ferien, er om alt det praktiske er godt på plass. Det er jo sånn at det er en del ting som skal være i orden. Hvis du skal reise på bilferie i utlandet, så er det lurt å sjekke om det er noen spesielle regler eller visum man trenger. Det er naturligvis også viktig at man har riktig førerkort til den bilen man skal kjøre. Hvis dere er en familie på tur, så kan det være lurt at det er flere som har førerkort. Da kan man være helt sikker på at det er en avløser til lange strekk, så man får den hvilen man skal ha underveis. Hvis en av de voksne ikke har førerkort, kan dette kanskje være lurt å ta i forkant. Da legger man også grobunn for fremtidige bilferier. Du kan lese mer om førerkort på https://www.rognetrafikkskule.no/.

En mer praktisk og miljøvennlig måte å feriere på 

Trafikkskole

Det kan være både hyggelig og spennende med en bilferie! Det har blitt mer og mer in, fordi det også er mer miljøvennlig enn lange flyreiser. Det gir en ikke bare mulighet til å utforske Europa, man kan også ta en bilferie i Norge og oppdage den vakre naturen og alle de fantastiske reisemålene vi har i eget land. Det er en glimrende mulighet med bil. Da har man også frihet til å stoppe der man vil, og man kan bestemme flere aspekter selv i høyere grad enn hvis man reiser på en pakkereise eller lignende. Dermed kan man få akkurat den ferien man ønsker seg. 

Flere nyheter