Få en god tannlegerutine

01 desember 2021
Johanne Larsen

editorial

Er det lenge siden du har vært hos tannlegen? Det er kanskje litt mer akutt enn det du kanskje tror, for det er mange som utsetter tannlegebesøk i flere år, og det kan ha konsekvenser for tannhelsen din. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor det er lurt å gå jevnlig til tannlegen og hvordan du finner en god tannlege som passer perfekt for deg. Det er faktisk mulig. 

Er det ikke nok med vedlikeholdet du gjør selv? 

image

De fleste av oss har lært allerede som barn at det er svært viktig å pusse tenner, kutte ned på søtt og godteri og bruke tanntråd hver eneste dag. Derfor er det også mange som tenker at dette er tilstrekkelig for å opprettholde god tannhelse, men er det egentlig sånn?

Det er faktisk sånn at selv om det du gjør selv er en svært viktig del av vedlikehold og god tannhelse, så er det faktisk ikke helt nok. Vi skal ha tennene våre hele livet, og derfor er det viktig å supplere tannpleien vi gjør hjemme med jevnlige tannlegebesøk. Det er dumt å vente til noe gjør vondt eller at det oppstår et problem, men i stedet gå jevnlig til tannlege, både for en grundig tannrens, men også for å forebygge og behandle eventuelle problemer – før de blir både vonde og dyre. Mange utsetter også tannlegebesøk fordi de er redd for regningen, og da er det faktisk bedre å komme seg til tannlege så tidlig som mulig. 

Finn en tannlege som passer for deg 

Det er heldigvis enkelt å finne en god tannlege hvis du skal komme inn i en god tannlegerutine. På sider som https://valentinlysttannlegekontor.no/ kan du lese mer om tannlegen, og du kan enkelt finne en tannlege i nærheten av deg på nettet. Mange tannleger har også erfaring med å behandle pasienter med tannlegeskrekk. 

Flere nyheter