Finn de riktige strenger for din gitar

16 september 2021
Maria Laugesen

Gitaren er et herlig instrument som brukes over hele verden og til nesten alle musikksjangere. Det er et populært instrument blant både erfarne musikere og nybegynnere. Men en gitar er ingen ting uten strengene sine, som er presis det som skaper den fantastiske lyden. 

Velg riktige strenger for din gitar

En gitarstreng finnes i forskjellige varianter, og det er selvfølgelig viktig at du velger det helt riktige for presis den gitaren som du har. Det er nemlig forskjell på, om du for eksempel har en el-gitar eller en akustisk gitar.

På en klassisk gitar har du tre strenger som er av nylon og tre som er innpakket i sølvtråd, mens du på en western-gitar bare har stålstrenger. Disse er vanligvis produsert i enten fosfor-bronse eller 80/20-bronse. På en elektrisk gitar er strengene alltid av stål, enten nikkel eller rustfritt stål.

Slik kan du altså ikke bare velge en streng, men du må velge det som passer for den type gitar du har. Det er fullstendig avgjørende for å skape den riktige lyden og få gitaren til å fungere som den skal.

Innen hver kategori finnes det dog forskjellige merker og varianter med små forskjeller, og her er det opp til deg å velge din favoritt. Det kan være basert på tidligere erfaringer, personlige preferanser, budsjett, tilgjengelighet eller noe helt annet. Her har du altså frihet til å velge som du vil.

Finn dine gitarstrenger online

Hos Danmusikk.no kan du finne et imponerende utvalg av gitarer og tilbehør til disse, og blant det brede sortimentet finner du selvfølgelig også gitarstrenger. Her er det noe for alle typer gitarer, både elektriske og akustiske, så du kan helt sikkert også finne noe som passer for dine behov.

Du er alltid garantert høy kvalitet, så du får strenger som holder lenge og gir den fantastiske lyden vi kjenner. 

Flere nyheter