Kildin Finnmark – et fiskerieventyr i nord

11 september 2023
Eivind Øi

editorial

Fiskebåten Kildin Finnmark er et symbol på den rike sjømatkulturen som finnes i Finnmark-regionen i Nord-Norge. Denne imponerende båten er ikke bare et praktisk transportmiddel for fiskerne, men også en portal til smaksopplevelser fra havet. Dersom du er en mat- og drikkeentusiast som elsker sjømat, er en tur med Kildin Finnmark en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Historien bak Kildin Finnmark

Kildin Finnmark er en fiskebåt som har spilt en viktig rolle i fiskerihistorien i Finnmark-regionen. Den har blitt brukt av generasjoner av lokale fiskere til å fange og transportere fersk sjømat til kystsamfunnene. Båten er bygd spesielt for å tåle de krevende forholdene i nord, med sterke bølger og kaldt klima.

Etter hver fisketur kommer Kildin Finnmark tilbake til landet med et variert utvalg av ferske råvarer fra havet. Denne flåten av fiskebåter er ansvarlig for å levere noen av de beste og mest smakfulle sjømatproduktene til markedet i Finnmark.

Kildin Finnmark

En opplevelse for mat- og drikkeentusiaster

En tur med Kildin Finnmark er ikke bare en tur på sjøen, det er en unik mulighet til å oppleve sjømatens rike fra havet. Du vil få muligheten til å bli med på fisketurer, hvor du kan lære om fiskeriets historie og tradisjoner, samt ta del i fangsten av de ferskeste råvarene. Du kan være med på å dra opp fiskene, rense dem og tilberede dem om bord. Dette gir deg en helhetlig opplevelse av sjømatkulturen.

Etter en vellykket fisketur kan du også smake på de deilige resultatene. Om bord på Kildin Finnmark blir det servert fersk sjømat, tilberedt av dyktige kokker som kjenner hemmelighetene bak tradisjonelle fiskeretter. Du kan nyte smaken av nylig fisket torsk, laks, kongekrabbe og mye mer.

Sikkerhet og bærekraft

Kildin Finnmark tar sikkerheten til passasjerene på alvor. Båten er utstyrt med moderne navigasjonsutstyr og sikkerhetsutstyr for å sikre at fisketurene er trygge og komfortable. Fiskeriene blir gjort på en bærekraftig måte, med respekt for havets ressurser og økosystemet.

Fiskebåten Kildin Finnmark gir mat- og drikkeentusiaster en unik mulighet til å oppleve sjømatens rike fra havet. Enten du er interessert i fiskerihistorie, ønsker å lære mer om tradisjonell fiskeri eller bare elsker å smake på fersk sjømat, vil denne opplevelsen gi deg et minne for livet. Stig om bord og la Kildin Finnmark ta deg med på et eventyr i sjømatens verden.

Flere nyheter