Person teller penger for regnskap

20 oktober 2019
Mathias Bjelland
Person teller penger for regnskap

Hva er økonomisk regnskap?

Økonomisk regnskap er den mest grunnleggende typen regnskap. Det er den mest generelle typen regnskap og er vanligvis den første regnskapsklasse tanken på universiteter. Økonomisk regnskap dekker de generelle prinsippene og konseptene som alle regnskapsførere trenger å vite og ikke går i detalj, fordi det er forbeholdt andre typer regnskap som er mer spesialiserte og kompliserte.

En av de første tingene med økonomisk regnskap å vite er det grunnleggende konseptet med debet og kreditt. Underholdende er det mange som går inn i den første økonomiske regnskapsklassen som ikke engang vet forskjellen mellom debet og kreditt, selv når de har brukt debetkort og kredittkort. Økonomisk regnskap lærer folk forskjellene mellom debet og kreditt og hva slags aktiviteter som skal registreres i hver kolonne. Dette jobber https://okonomiassistanse.no/ med hver eneste dag. 

Balansen og bokføring i økonomisk regnskap

Et annet konsept i økonomisk regnskap er balansen. Balansen ser på de samlede eiendelene og forpliktelsene til en person, en familie, et selskap eller til og med et land. Eiendelene blir plassert på den ene siden og forpliktelsene blir plassert på den andre. Forskjellen mellom eiendelene og forpliktelsene er kjent som egenkapital. Noen ganger er forpliktelsene større enn eiendelene. Når dette skjer, er det kjent at den aktuelle enheten har negativ egenkapital eller negativ nettoverdi, noe som vanligvis ikke er en god ting å ha.

Et annet konsept i økonomisk regnskap er begrepet grunnleggende bokføring. I utgangspunktet vil du prøve å bestemme hvilke aktiviteter som skal registreres som en kreditt og hvilke som en debet. Hvilken kolonne du bruker kan til og med avhenge av hvis konto du ser på. Etter at du har mestret det grunnleggende om regnskap, kan du gå videre til neste nivå.

Regnskap er på mange måter kjernen av bedriften, da det er budsjett og kontrollering i ett. Uten har ikke skipet noe styring fremover!

Flere nyheter