Hvilke ting kan man spare på?

31 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Vi er blitt mer og mer opptatt av strøm og energi, men hva kan man egentlig spare på? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Vann og varme 

En av de områdene det kan være mye å spare på, handler om vann og varme. Det å installere en ny varmeløsning i boligen eller på hytta, som en varmepumpe, kan gi betraktelig utslag på strømregningen. På amalo.dk kan du lese mer om varmepumper, og se på fordeler og ulemper. Det finnes nemlig muligheter her også, som gjør at du kan varme opp både luften i hjemmet og vannet du bruker.

amalo

Når bruker du mest strøm?

Det kan også være en svært god ide å kartlegge forbruket, så man vet akkurat når man bruker mest strøm. Det kan man ofte se inne på profilen sin på den strøm eller energileverandøren man bruker. Der kan man nemlig følge litt med, og se hvilke vaner man har, som man kanskje kan endre. Det er jo sånn at mange har vaner de nærmest ikke er klar over at de har, og bruker mye mer strøm og energi, enn de tror.

Og kanskje også på helt andre ting enn det de tror. Det er lurt å tenke på hvor mye det å koke vann koster, lage mat osv, og se om det er en måte man kan effektivisere den tiden man bruker mye strøm. Det er også lurt å se litt nærmere på når strømmen er billigst. Da kan man nemlig utsette oppgaver som bruker veldig mye strøm, til tidspunkter der strømmen er billige. Det kan for eksempel være oppgaver som å bruke oppvaskmaskinen, å vaske tøy eller andre apparater som bruker mye strøm lenge.

Det kan også være en god ide å oppdatere disse, så du har en variant som kanskje er mer energivennlig. Å bytte ut hvitevarer som bruker mye strøm kan nemlig være en besparelse i fremtiden og på sikt, så man kan regne på det som en investering. 

Flere nyheter