I Norge er det vanlig å lære å gå på ski, både slalåm og langrenn ski. Noen lærer av foreldrene sine mens andre lærer når de begynner på skolen. Dette er en veldig populær sport her i landet, spesielt om vinteren og om våren også. De fleste nordmenn har en hytte på fjellet som de besøker i vinterferien og i påskeferien. Hyttene er laget av tre og varierer i størrelse, de er som oftest små  med et lite kjøkken, bad og soverom. Om vinteren kan man gå på lange skiturer i fjellet eller kjøre slalåm nedover bratte skiløyper. Det finnes mange forskjellige skiløyper i Norge som passer for nybegynnere eller profesjonelle. Naturen er også nydelig om vinteren, skog og fjell blir så vakre når de er kledd med snø. Det finnes ingenting bedre enn en lang skitur i fjellet med sol som skinner i ansiktet og en vakker natur rundt oss.

Om sommeren lar vi skiene våre ligge i fred mens vi tar sykkelen ut på tur. Dette er en kjempe god sport som mange nordmenn elsker, fordi du får en god kondisjonsarbeid samtidig som det er veldig natur vennlig. Hvis været er bra, sykler vi til og fra skolen eller jobben, tar vi lange sykkelturer i naturen eller sykler vi rundt omkring i sentrum av byen. Jeg foretrekker å gå eller sykle til ulike steder istedenfor å kjøre bil. Det er mye sunnere og jeg sparer mye penger på bensin.

Ute i naturen kan vi finne forskjellige dyr, som for eksempel: piggsvin, reinsdyr, ulv, rev og elg. Det viktig å ta vare på vår vakre natur, fordi det er den eneste skatten vi egentlig har og som vi kan virkelig nyte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tags: ,